Sıcak günlerde herkesin en çok tükettiği meyveler arasında yer alan karpuzun faydası saymakla bitmiyor. Karpuz tüketirken herkesin çöp diye attığı çekirdeklerin sağlık deposu olduğunu duyanlar şaşkına döndü. Yıllardır attığımız karpuz çekirdeklerini şimdi tek tek toplayacağız.
FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR
Karpuz çekirdeğinin içerisinde bulunan maddeler besin değerini arttırırken protein, lif, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından son derece zengin olduğu da biliniyor. Karpuz çekirdeğinin antioksidan açısından da faydalı olduğu belirtilirken vücudu besleyerek daha sağlıklı bir hale getirdiği vurgulanıyor.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ FAYDALARI NELERDİR?
Antioksidan Kaynağı: Vücudu serbest radikaller ve zararlı etkilere karşı koruyan karpuz çekirdekleri hücresel hasarı azaltarak yaşlanmayı yavaşlatır.
Kilo Kontrolü: İçerisinde yer alan doyurucu tok hissetmenizi sağlarken aşırı yemenin de önüne geçer. Metabolizma hızını arttıran karpuz çekirdeği zayıflamayı da kolaylaştırır.
Cilt Sağlığı: İçerisinde bulunan E vitamini cilt sağlığını desteklerken yaşlanma belirtilerini azaltır.
Bağışıklık Sistemi Desteği: Çinko gibi bağışıklık sistemini güçlendiren önemli vitaminler barındırır.
Kansere Karşı Koruma: Kansere karşı koruyucu etkiye sahip antioksidanlar Barındırır.
KARPUZ ÇEKİRDEĞİ NASIL TÜKETİLİR?
Karpuz çekirdeklerini karpuzla birlikte çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi kurutulmuş karpuz çekirdeklerini de kış boyu tüketebilirsiniz. Ancak karpuz çekirdeklerini kuruturken iyice kuruladığınızdan emin olup güneşte kurutma işlemine bırakmanız gerekiyor. İyi kurulanmayan çekirdekler küflenebilir.